3 κυριότεροι παράγοντες που καθορίζουν πότε θα φάνουν τα πρώτα αποτελέσματα από την προώθηση ιστοσελίδων με SEO.

Όπως είναι ευρέως γνωστό, η προώθηση ιστοσελίδων με seo παρ ότι είναι μια εξαιρετικά ωφέλιμη μέθοδος προώθησης που παρέχει ποικίλα και συνολικά οφέλη για την προωθούμενη ιστοσελίδα ωστόσο μειονεκτεί σημαντικά στο χρόνο εμφάνισης των πρώτων αποτελεσμάτων προώθησης.

Πιο συγκεκριμένα, η προώθηση με seo είναι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μια χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί επίμονη και υπομονή μέχρι να γίνουν ορατά τα σημαντικά της οφέλη. Για να μην απελπιστείτε περιμένοντας λοιπόν και παρατήσετε την προσπάθεια στην μέση, επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε τους κυριότερους παράγοντες οι οποίοι καθορίζουν κατά πολύ το χρόνο που θα χρειαστεί να διαθέσετε μέχρι να φάνουν τα πρώτα αποτελέσματα της προώθησης της ιστοσελίδας σας με seo. Σε αντίθετη περίπτωση μια πολύ κσλή περίπτωση είναι να επιλέξετε μια εταιρεία SEO όπως η εταιρεία SEO Greece του Δημήτρη Κουρδούπαλου ένας απο τους καλύτερους SEO Expert στην Ελλάδα.

Ας δούμε τώρα λίγα πράγματα για τις κατατάξεις και τα αποτελέσματα στο SEO

Μέγεθος του ψηφιακού ανταγωνισμού που επικρατεί στην ψηφιακή αγορά.

Ένας από τους κυριότερους παράγοντες εξαιτίας του οποίου καθυστερούν σημαντικά να εμφανιστούν αποτελέσματα στην προώθηση με seo είναι ο ανταγωνισμός δηλαδή η ύπαρξη και άλλων επιχειρήσεων με διαδικτυακή παρουσία οι οποίες προσφέρουν τα ίδια και παρόμοια προϊόντα ή υπηρεσίες με το δικό σας.

Για να καταλάβετε ακριβώς το μέγεθος της επιρροής του ανταγωνισμού στην προώθηση ,αρκεί να σκεφτείτε την ιστοσελίδα σας σαν ένα δρομέα ο οποίος μπαίνει σε ένα μαραθώνιο που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θέλει να πάρει την πρωτιά.

Όπως είναι λογικό δεν θα είναι τόσο εύκολη η νίκη του καθώς σε αυτό το μαραθώνιο τρέχουν ήδη και άλλοι συμμετέχοντες που θέλουν και αυτή την νίκη. Αυτό που πρέπει να κάνει ο δρομέας στην αρχή είναι να επικεντρωθεί στο τρέξιμο ώστε να περνά τον ένα μετά τον άλλο τους αντίπαλους του για να καταφέρει στο τέλος να βγει νικητής. Αυτό όμως δεν θα γίνει από την μια στιγμή στην άλλη αλλά απαιτεί προσπάθεια και χρόνο από τον δρομέα μέχρι να τα καταφέρει.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την ιστοσελίδα σας. Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να βγει νικήτρια στα πρώτα αποτελέσματα κατάταξης είναι φυσικά ανάλογος με τον αριθμό των ανταγωνιστών της. Σε λιγότερο χρόνο λοιπόν γίνονται ορατά τα αποτελέσματα της προώθησης με seo αν μια επιχείρηση εχει λίγους ανταγωνιστές και φυσικά περισσότερο χρόνο χρειάζεται για να εμφανιστούν τα οφέλη αν ο ανταγωνισμός είναι αυξημένος.

Λέξεις- κλειδιά στις οποίες στοχεύει η προώθηση.

Η επιλογή των καταλλήλων λέξεων κλειδιών είναι ίσως το πιο καίριο σημείο της προώθησης με seo καθώς είναι αυτή που θα καθορίσει όχι μόνο το χρονικό διάστημα της αναμονής σας μέχρι να δείτε αποτελέσματα αλλά σαφώς και την ίδια την επιτυχία ολόκληρης της προώθησης της ιστοσελίδας σας.

Αν ο ειδικός seo expert που θα αναλάβει τον εντοπισμό των λέξεων – στόχων επιλέξει τελικά λέξεις κλειδιά αυξημένης προτίμησης και από τους ανταγωνιστές σας ,τότε πιθανόν ο δρόμος σας μέχρι να καταφέρετε να δείτε ξεκάθαρα αποτελέσματα να είναι αβέβαιος και μακρύς . Αν πάλι ο seo expert που θα προσλάβετε έχει την οξυδέρκεια να διαλέξει λέξεις – κλειδιά χαμηλού ανταγωνισμού τότε και τα αποτελέσματα σας θα είναι αμεσότερα και το κόστος της προώθησης με seo σαφώς μικρότερο.

Ποιότητα περιεχομένου που αναρτάται στην ιστοσελίδα.

Οι μηχανές αναζήτησης όπως είναι διαδομένο έχουν σε ιδιαίτερα μεγάλη εκτίμηση το πρωτότυπο, σχετικό και συναφές περιεχόμενο το οποίο μάλιστα αναρτάται με συνέπεια σε συγκεκραμένες μέρες και ώρες. Μπορεί το είδος του περιεχομένου που ανεβαίνει στην σελίδα σας να σας φαίνεται άσχετο με τον χρόνο που χρειάζεται να περιμένετε για να δείτε αποτελέσματα από το σεο όμως σίγουρα δεν είναι.

Όσο πιο ποιοτικό είναι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας τόσο λιγότερο χρόνο αναμονής θα πρέπει να διαθέσετε για τα αποτελέσματα προώθησης. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι το ποιοτικό περιεχόμενο με τα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι σίγουρα ένας σοβαρός λόγος να σας αγαπήσουν οι μηχανές αναζήτησης και να σας θέσουν γρηγορότερα σε υψηλή θέση κατάταξης οπότε να μειωθεί δραστικά και ο χρόνος που πρέπει να αναμένετε τα αποτελέσματα του seo.

Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω πληροφορίες μπορείτε να προσδιορίσετε περίπου τον χρόνο αναμονής των αποτελεσμάτων από την προώθηση με σεο για να μην είστε στο σκοτάδι. Σε κάθε περίπτωση όμως το σίγουρο είναι ότι το seo αξίζει την αναμονή για αυτό μην το εγκαταλείψετε όσο κι αν αργεί!